U F O R L Ø S T

Postet av Frank Eilert Fossum den 16. Aug 2021

Det bød seg slik at det var en ledig plass i bussen som skulle frakte A-laget til Kongsvinger til den første bortekampen i årets serie. Den takket jeg selvfølgelig ja til, med gode minner fra tidligere tiders bussturer til hyggelige plasser i innlandet.

Bussturen fra Rommensletta foregikk i en svært rolig atmosfære. Det ble spist, lest, og sjekking av mobiltelefoninnholdet. Trenerne og støtteapparatet pratet taktikk for dagens kamp, men også litt engelsk fotball og lengden på Glomma. I det hele tatt, riktig trivelig. Reisa tok ca. 1 t og 15 minutter.

Hyggelig på tur

Men noen måtte jobbe

God og spent garderobestemning

Det ble en særdeles morsom åpning på kampen. To villige lag som kjempet framover ga raske skiftinger og avslutninger mot mål. Luka og Yaz var løpsvillige og offensive, og plaget forsvaret til Kongsvinger. Kongsvinger synes å ha et ønske/plan om å bryte Stovners angrep og kontre. Litt «stygge» i forsvarsspillet, og flinke i angrepet med gode innlegg.

Etter 17 minutter ble Michael i vårt mål testet skikkelig. Og bare 6 minutter senere brøyt Kongsvinger et Stovnerangrep og kontret inn 1–0. Målet ble forløper til en aktiv periode for Kongsvinger. Først et skudd som endte med kampens første corner, som endte på nettaket til Michael.

Etter 23 minutter satte Kongsvinger inn 1–0

Stovner hadde ikke gitt opp. En lang ball ble forfulgt av Osama, men Kongsvingers keeper vant knepent duellen. Angrep ble satt igang, men avblåst for offside.

Kampen inneholdt nå så mye, at det var umulig å få med seg alle detaljene i et referat. Hvis du da ikke heter Rune Dybvik. Etter 38 minutter så Kongsvingers keeper seg nødt til å komme utenfor sekstenmeterens hjørne på hans høyre side, og utfører en gristakling av Yaz, hvor dommeren nok vurderte rødt kort.

5 minutter senere er det Luka som på nøyaktig samme sted blir utsatt for en lignende behandling av en utespiller.

Ingen av de påfølgende frisparkene ga uttelling.

Yaz sparkes ned

"Orange" kort

Stovner greier ikke å utnytte frisparket

Så var det pause. Og hvem møtte vi i pølsebua? Jo, alltid like blide Jorunn og Ivan Heggelund

På tribunen var det også noen Stovnerfolk som reservekeeper Asbjørn Woll kunne ta en prat med

I mens ble det pratet ganske intenst i garderoben

Annen omgang startet med et Stovnerbesøk hos Kongsvinger. Men, det var de som tok initiativet i kampen. Michael fikk nok å gjøre. Det begynte å regne. Dessverre rant det også inn to raske mål i nettmaskene våre. Da var det bare gått 8 og 11 minutter av omgangen.

Vi spilte oss til et par cornere. Men måtte i hovedsak forsvare oss. Og det gjorde vi egentlig godt. Michael hadde noen gode redninger.

Da vi gikk inn i kampens ti siste minutter var vi i angrep. Kevin ble felt rett før han gikk inn i sekstenmeteren på kanten. Frisparket ble sendt inn i retning Kasper, som i en presset situasjon utførte et mesterstykke, og satte inn reduseringsmålet.

I de siste minuttene fikk Kongsvinger både et frispark tett utenfor vår sekstenmeter, og en corner. Luka fikk dagens største mulighet deretter. Skuddet utenfor. Det siste som skjedde var at Yaz ble felt utenfor Kongsvingers sekstenmeter. Frisparket gikk, typisk nok, høyt over.

Det ble kjempet godt i Stovners forsvar . . .

. . . men det holdt ikke. Michael måtte kikke etter både mål nummer 2 og nummer 3

Yaz har fått med seg hele Stovners forsvar i forsøket på å ta igjen Kongsvinger

Thanu finter vekk motstanderen

Kasper reduserte med en spektakulær scoring. (Se åpningsbildet på artikkelen)

Kamyar og de andre gutta greide å holde Kongsvingerspillerne unna håpet om å lage flere mål

Det aller siste som skjedde i kampen var et Stovnerfrispark som gikk høyt over

Etter kampen kunne keeperne Michael og Andreas diskutere dagens match

Det er ingen tvil om at vi tapte 3–1 for et betydelig bedre lag. Men jeg synes vi var lojale og kjempet godt. Det er noe uforløst over laget. Vi ser at det er spillere som har et høyt nivå inne, men de får det ikke ut. Spillet sklir liksom ikke. Som om de har spilt for få kamper sammen, og ikke kjenner hverandre ennå. Men det er jo bare delvis sant. Laget har egentlig en solid stamme som har spilt med hverandre i flere år.

Vel, det er spilt bare to kamper, elleve står igjen. Gutta har tid til å finne hverandre. Neste oppgjør er hjemme mot Brumunddal, lørdag 21. august, kl. 16.00. Laget tapte for Lillestrøm 2 i den første kampen, men kapret et poeng da de spilte uavgjort mot Grorud 2 i den andre.

Når det gjelder kampen mot Kongsvinger tillater jeg meg å henge på et personlig hjertesukk. Det er ikke rettet mot Kongsvinger. Bare nok et innlegg i en debatt som har pågått i årevis: Klubber som har to lag. Reglene er jo slik at spillere fra Lag 1 kan spille på Lag 2, hvis de i Lag 1s forrige kamp startet på benken. I KIL 1 sin kamp mot Moss satt 8 av spillerne som møtte SSK på benken. 3 av dem kom inn i Mossekampen, som KIL forøvrig vant 0–4. De leder også Post-Nordligaens avd. 1. Vi må derfor kunne fastslå at det er stor forskjell mellom Kongsvinger 1 og Stovner i seriesystemet.

Det brukes mye ressurser på det prisverdige tiltaket "Fair Play", som går ut på at man skal oppføre seg pent mot hverandre. Jeg synes ikke det harmonerer med at man samtidig ikke er i stand til å finne en løsning på et problem som åpner for løsninger som forrykker det naturlige styrkeforholdet mellom lag som spiller på samme nivå.