Lokomotiv Oslo, siste dytt mot seriestart!

Postet av Frank Eilert Fossum den 3. Aug 2021

Nå er det bare få dager igjen til vi skal igang med seriespillet for 3. divisjon, lørdag 7. august hjemme på Rommensletta mot FK Toten. Det er nesten 22 måneder siden 3. divisjon spilte seriekamper. Naturlig nok knytter det seg stor spenning til hvilken tilstand lagene er i. Det vi vet om FK Toten er at de har rykket opp fra 4. divisjon etter en strålende sesong med 19 seire og 3 uavgjorte. Målforskjell 108–18. Det skal bli spennende å se om der har bevart holdninger og form fra den sesongen.

Stovner SK har spilt et par treningskamper med sterke koronarestriksjoner, før vi endelig fikk prøvd oss hjemme mot Skeid 2 (1–0), Lyn borte (5–1). Skeidkampen var lovende. Lynkampen skapte usikkerhet før førsterundekampen mot Grorud i Cupen. Den kampen var positiv, selv med klare seierssifre for Grorud. Tapet kom som naturlig følge av forutsetningen som ga Grorud anledningen til å ha spilt full serie og trening – og selvfølgelig forskjellen mellom spill i 1. og 3. divisjon. Et par dager før treningskampen mot Lokomotiv Oslo møtte vi Holmlia på Rommensletta. Den kampen vant vi 4–2.

«Nå er det alvor, gutter!»

De kampene vi har hatt har vært veldig viktige i oppkjøringen mot seriestart. Kanskje den viktigste av dem gjensto lørdag 31. juli mot Lokomotiv Oslo på Tørteberg. Sammen med denne ukes treninger blir den avgjørende for hvilket lag og formasjon vi skal sette på banen mot FK Toten. Og ikke minst, hvilke fysiske og psykiske form de er i.

«Lykke til!»

Kampen er igang

Kampen startet med et smell. I løpet av 7 minutter opplevde vi et sterkt press fra Stovner. Det ble corner og frispark, mål til Stovner og utligning for Lokomotiv Oslo! Da anså vi allerede reisa til Oslo vest for betalt.

Kampen fortsatte med et overtak til SSK. Et frispark fra 16-meterstreken, 8 meter fra dørlinja settes i LOs nettvegg. Ble fulgt opp med et skudd fra drøyt 20 meter som settes utenfor. Presset fører til en corner etter et kvarter. Den settes inn til ny ledelse 1–2. I løpet av de neste par minuttene får først Yaz en flott pasning. Hårfin offside. Saif blir også blåst av for offside. Dette tyder på at gutta er offensive. Litt flere kamper vil forhåpentligvis gi en bedre kontroll over motstandernes offsidelinje.

Simen er god på cornerspark . . .

. . . de omsettes i mål

Det hjalp ikke med Thanus høye krumspring. Ballen går inn til utligning 1–1

Erlend på vei framover

Simen har avlevert et cornerspark som Yaz omgjorde til 1–2. Gøy for noen, og litt mindre gøy for andre

Omdiskutert straffe, men fint satt i mål for LO til 2–3

LO sliter. Men etter 20 minutter kommer de til en virkelig fin mulighet. Men skuddet blir et «frustrasjonsskudd», beinhardt, langt over og utenfor.

Noen minutter senere bryter Saif et LO-angrep. Kevin kommer helt alene med keeper og setter 1–3.

Etter en halvtimes kamp har LO en del spill. De får et par frispark, og et svært omdiskutert straffespark. Fellingen var riktig dømt, men det var ville protester fra SSK, som mente forseelsen var klart utenfor straffefeltet, 40 cm ifølge vår hjemmelsmann. Uansett: LO halte innpå 2–3.

En svært fornøyd familie Heggelund etter første omgang. De utgjorde ca. 10 prosent av tilskuerne

Annen omgang startet med et aktivt LO. SSK forsvarte seg godt, men måtte lage et frispark av typen gult kort. LO satte frisparket utenfor. SSK svarte med et angrep som ble til en god corner, men resultatløs. LO har ballen og får til noen skudd. Men de ble utført av dårlig innstilte skuddføtter.

Etter 20 minutter startet Stovner spillerbyttene. Tre i første omgang. Det er viktig at alle får prøve nivået, og ikke minst får vist seg fram.

LO hadde fått litt mer orden på spillet. De hadde et godt press og fikk tre cornere på rappen. Det endte med at de fikk et litt lettvint mål. Dermed hadde de utlignet til 3–3.

Nå var det vi som sleit. Riktignok fikk vi til noen angrep, hvorav noen endte med corner. Men vi manglet gode avslutninger. Teknikken var god. Problemet var unøyaktighet i avslutningene.

En kamp vi burde vunnet klart, endte med 3–3.

Noe å rette på i løpet av denne ukas treninger. Det er klart at det er en del å gjøre med å få de nye spillerne tilpasset sine nye lagkamerater. I noen kamper har vi også sett at laget ble slitent. Jfr. Lyn- og Grorud-kampene. Dette blir nok rettet på. I tillegg var det flere av våre beste trente som ikke var med i denne kampen!

I annen omgang ble Stovners forsvar hardt testet

De greide seg bra, men så er det nokså mye rutine i forsvaret

Det går nesten ikke an å klage på et angrepsspill som førte til 3 scoringer. Litt større nøyaktighet, og litt kaldere i hodet, tenk hva dette laget kan få til!

Kjell Sverre foretok en rask oppsummering, mens kampen satt i minnet.

Sett under ett, var første omgangen svært lovende. Annen omgang var svakere, men antagelig ikke så vanskelig å analysere. Mange nye spillere i konstellasjon med spillere de bare har trent med, og fysisk litt ujevnt trente spillere kan være årsaken.