Lovende treningskamp

Postet av Frank Eilert Fossum den 15. Jul 2021

Nytt av året er de mobile spillerbåsene som erstattet de gamle utslitte

Ikke alt det gamle er utslitt. Tvert om, disse velbrukte spillerne er fortsatt i godt slag! Luka, Yaz og kaptein Kasper

Undertegnede har ikke sett noen av treningskampene til Stovner SKs A-lag. Den siste kampen jeg så var moderklubben Rommen SKs helt avgjørende kamp for å beholde plassen i 3. divisjon (Norsk Tipping-ligaen) i oktober 2019. Laget måtte ha et poeng for å bli i divisjonen i oppgjøret mot Lørenskog på Rolvsrud. Det ble en spennende kamp hvor Lørenskog tok ledelsen, men endte med seier 2–4 til Rommen. Plassen i 3. divisjon var berget. Nå er vi fram til serieåpning for Stovner SK mot Toten 7. august.

Etter halvannet år er det klart at vi er nysgjerrige på hvordan stoda er i A-laget. Et det mange som har gitt seg/byttet klubb? Har det komme noen nye? Er det noen nye fra egne rekker? Det vi vet er at det er mange å velge i. Treningskampene er viktige bidrag for hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold til å sette sammen den endelige A-stallen.

Sett litt lengre framover kan vi glede oss over at det er mange juniorer i klubben, ca. 40, men mange av dem er akkurat rykket opp fra gutteklassen. De blir godt tatt vare på, og fulgt nøye av A-lagstrenerne.

Startoppstillingen til treningskampen mot Skeid 2 besto av mange kjente navn og noen nye. Sentrale spillere som Kasper, Luka, Yaz, Osama og Thanu er gode representanter for den gamle garden. Borte er solide keeper Kamil og den eminente midtbanespilleren Bilal. Gledelig er det å se at tidligere Vestli- og Rommenspiller – og Skeidspiller – Noor er med i denne troppen. Gutten har såvidt passert 20 år. Det føles også trygt at farmilien Nygaard er representert, nå med Simen, som har kommet tilbake etter å har vært i utlendighet hos Lørenskog. Ny keeper med bakgrunn i Vard Haugesund og Træff er Michael Lie.

Det var forholdvis mange som hadde funnet veien til Rommensletta denne kvelden. En opptelling i begynnelsen av annen omgang viste ca. 80 stykker. Deriblant kjente undertegnede igjen gamle travere som Rune Kristoffersen, Harald Westby, Roy Ingand, Ivan Heggelund, Roy og Ingunn Ellis. Bydelsleder Rashid Nawaz stakk også innom en tur. For Stovner SK og byggingen av klubbfølelsen var det godt å se at klubbspillere i flere forskjellige årsklasser, og begge kjønn, kom drivende i grupper og så kampen.

Og hva var det så vi fikk se av de to tredjedivisjonslagene Skeid 2 og Stovner SK A?

Dommer Jan Kåre Sørli har dømt uttallige kamper på Rommensletta. Som vanlig har han finger i været og en gjennomgang av hvordan han vil ha det

Skeid tar avsparket og Luka setter aggressivt av gårde

Skeid hadde avsparket, men Stovner hadde et aggressivt åpningstrekk, og Luka rev til seg ballen og var raskt i angrep. Skeid hang greit med i det høye tempoet. Og kampen bølget fram og tilbake. I det tolvte minuttet sendte Luka en presis pasning til Yaz som leverte til Noor. Måltjuven satte inn 1–0. Rett etter fulgte Stovner opp med et innkast som ga en stor mulighet. Så var det Skeid som kom et godt angrep. Thanu vartet opp med kvalifisert forsvarsarbeide og kvelte muligheten.

Etter halvspilt omgang falt tempoet litt, men det ar fortsatt god kniving. Forsvaret vårt er solid, og Kasper ser ut til å ha hold teleskopbeina vedlike. Selv om Skeid hadde et par angrep som endte i cornere var disse så dårlig lagt at det var ingen trussel. De siste par minuttene i omgangen ble en sluttspurt hvor Stovner var sterkest og avsluttet også med en resutatløs corner.

Det var høyt tempo og intenst. Så litt knall og fall måtte man regne med

Stovner har et erfarent forsvar, her var de hardt presset, men holdt unna

Angrepet ville vise at de også kan. Noor satt inn 1–0

«Du kommer ikke forbi her»

Nære på for Stovner

Annen omgang startet som første med en aggressiv åpning fra Stovner. Skeid brøt, men fikk ikke til noen kontring. Tvert om kom Stovner med et angrep som Kevin avsluttet med et skudd. Det svingte. Noor kom med et innlegg/skudd som gikk langsmed mål, ikke inn.

Som sagt, det svingte, men det kunne se ut som som det var vanskelig for spillerne å holde plassene sine. Det ble mye klyngespill som er lite effektivt.

Etter halvspilt omgang kom Luka inn i sekstenmeteren og ble felt. Dommeren mente det var filming, så det ble ikke noe straffe. Litt før dette hadde Kevin hatt nok et skudd mot mål.

Mot slutten av omgangen ligger antagelig Stovner bevisst lavt. Skeid kom da naturlig høyt. Det ble et smalt belte med folk på tvers av banen. Kasper tok initiativ til et par angrep. Men det ble ikke flere mål, og kampen endte med seier 1–0 til Stovner SK.

Skeids keeper med fast grep

Michael har et godt øye på ballen

Stovner i godt driv framover . . .

Luka faller forover etter å ha blitt tatt av forsvaret. Dommeren mente det var dårlig filming, så det ble ikke noe straffespark

Hard kjemping og høyt tempo var et pluss for begge lag i kampen

I annen omgang foretok begge lag en del bytter. Vi tror at første omgang var mest representativ. Skeid hadde flest angrep, men kom ikke til de store sjansene på grunn av Stovners erfarne forsvarsspillere. Antagelsen som at vi hadde færre angrep er nok fordi vi ikke fant de ønskede avslutningene på vårt spill.

Alt i alt synes jeg det var en grei treningskamp hvor Stovner var best. Og vi noterte oss at det var mange positive tilrop fra trenerbenken underveis i kampen.

Det mest spennende er hva Kjell Sverre har sett, og Petter notert av fakta – og hva de har fått ut av det. Kanskje får vi noen svar i den neste treningskampen som er mot Lyn på Kringsjå lørdag 17. juli, kl. 12.00. OBS: Starttidspunktet er flyttet fra kl. 14.00.

Tilskuerne kunne glede seg over fint vær, og en lovende kamp av Stovner SK

Forhåpentligvis fikk også Skeids hovedtrener Gard Holme og hans hjelper Morten Berre noe positivt ut av kampen til Skeid 2, selv om de her ser litt betenkte ut

Mens vi venter på neste kamp kan du se referatet fra den avgjørende kampen mot Lørenskog i 2019: