Så er vi i starten på oppstarten! (?)

Postet av Frank Eilert Fossum den 16. Mai 2021

Det var innmari godt å få hintet om at jeg kunne ta med kamera på Jesperudjordet lørdag 15. mai for å se på Stovner SKs G13 spille en intern treningskamp for 11er-lag. Foreløpig får vi ikke lov å spille mot andre klubber. Etter sammenslåingen av Rommen og Vestli i fjor fikk vi nå en konkret bekreftelse på at vi er sterkere sammen. Hver for oss hadde vi ikke kunnet stille to 11er-lag til en realistisk kamp. Nå mønstret vi cirka 30 spillere.

Pandemien har hindret oss i å ha full oversikt over alle årgangene. Noen spillere har «forsvunnet», det har ikke vært tillatt med trening for de eldste. Og hvor mange som har vært motivert for å drive egentrening er ikke godt å si. Men nå blir det grønnere, temperaturen stiger, og det bobler litt i kroppene. Dermed kommer noen av de «forsvunnene» tilbake, og nye spør om vi har lag de kan spille på! Dette kommer vi tilbake til når vi får konkrete spilletider og -steder for lagene, og kontaktpersoner. På guttesida er det tilbud til alle årganger. Jentene er også kommet i gang, men her er det foreløpig noen hull i årgangene. Det er satt i gang et konkret jenteprosjekt, med mål om tilbud også til alle jenter.

Videre nedenfor skal det dreie seg om mine inntrykk fra G13-kampen.

Gutta og dommeren er klare for avspark. Lagene var Gul og Rød. Rød stilte riktignok i hvitt, og litt annet, i begynnelsen av kampen

Ivan og John prater taktikk for det Gule laget . . .

. . . og Ferhat maner fram det Røde (inntil videre det Hvite) laget

Det Røde laget brukte bare 2 minutter på å sette inn det første målet

De røde vestene er ankommet, og Ferhat fyker rundt og deler ut

Gul presser de Rød, men rød keeper viser tydelig «jeg har'n»

På sidelinja gestikuleres det ivrig med hender og armer, og paraplyer

I pausen trakk fotballgruppas representanter Espen og Ivan
ut i røkesalongen. De var svært godt fornøyde med å komme igang igjen.
De var også godt fornøyde med utviklingen i fotballgruppa

Mens administrasjonen trakk seg litt tilbake, var trenerne i full gang med oppsummeringen av første omgang, som en del av oppkjøringen til annen omgang

Rødt lag var plassert på bortelagsbenken. Heldigvis er vi alle nå «hjemme» enten det foregår på Jesperudjordet, Rommensletta eller en av de andre arenaene Stovner SK drifter

Første omgang viste tydelig at gutta ikke var klare til annet enn å spille treningskamp. Ikke fordi at de ikke kan spille fotball. Tvert om. Det glimtet til noen ganger. Men, det var grunner for at de på sidelinja gestikulerte og brukte stemmen. Det var så tydelig at de ikke hadde spilt ordentlige fotballkamper på lenge. Formasjoner og struktur i spillet satt nok langt inne i hjernen, i et rom fylt av spindelvev og støv. Det ble mange møljer og mye løping på rekke og rad. Helt unødvendig på en så stor bane som Jesperudjordet. Her kan man plassere seg helt alene, klar til å ta imot ballen fra en medspiller som løfter blikket og har oversikten.

Uffda, det var ikke så pent det jeg skrev her. Men, det var bare en stund dette spillet var så synlig. Etter 20 minutters spill ble det faktisk bedre. Og man kunne tydelig se at gutta hadde spilt fotball tidligere. Riktignok ble det mot slutten av kampen tydelig at noen var bedre trent enn andre. Det henger selvfølgelig sammen med at de ikke hadde hatt samme mulighetene for trening i løpet av alle månedene som har gått.

Trøsten er at nå blir det regelmessig trening, og ikke minst at det blir flere treningskamper. Gutta var visst klare til å møtes igjen neste lørdag. Det er jo gøy å spille fotball, da!

Etter pause var det stor innsats . . .

. . . og full fart

I denne situasjonen hvor rød ble klemt inn i en sandwich av to gule, ble det ropt på straffe. Det var ikke stygt, bare normal kamp om ballen i en trengt situasjon. Dommeren hadde klart for seg at i fotball er det tillatt med kroppskontakt. Derfor ingen straffe

Utover i kampen ble det en del gode situasjoner foran lagenes mål. Det ble også scoret noen mål, men det var ikke det viktigste i denne kampen. Nå gjelder det å få fram igjen kunnskapen og følelsen for hvordan fotball skal spilles, og at det legger seg inn i ryggmargsrefleksen. Da begynner vi å score mål og vinne kamper!

Det viktigste i denne kampen var at spillerne kom i gang, og at trenerne fikk et inntrykk av hvordan tilstanden er. De var sikkert fornøyde med å se et par riktig fine angrep, og noen gode keeperinngrep, blant annet en flott dobbeltredning. Det var også flere av spillerne som greide å holde et godt tempo og et fint driv gjennom 2 x 35 minutter.

Så nå gleder vi oss til fortsettelsen, både med G13 og alle de andre lagene.

Apropos antall lag. Jeg ser at NNF har notert at Stovner SK har 26 lag fra de yngste til junior.
I tillegg har klubben seniorlagene A, B (rekrutt), C og 48+. Det kan med andre ord bli mye lokalfotball å glede seg over senere i år.